Information /

Välgörenhet & Sponsring

Hobby Reklam är ett företag som tar ett stort socialt ansvar. Vi vill något mer än bara trycka t-shirt och tjäna pengar. Vi tror att alla kan göra något gott för andra och därför är vi ofta delaktiga i olika välgörenhetsprojekt där vi kan följa utvecklingen och se vad vår insats kan göra. Flera av oss på företaget är även engagerade ideellt på vår fritid.

Här kan ni se ett urval av olika saker vi sponsrar samt se välgörenhetsprojekt som vi stödjer.


Musikhjälpen

Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett radio/tv-program som produceras av SVT & Sveriges Radio. Syftet är att under en vecka samla in så mycket pengar som möjligt till ett visst ändamål. Tshirt.se har varit med och samarbetat med musikhjälpen vid ett flertal tillfällen. Vi har donerat t-shirtar med tryck som sedan sålts via oss samt utanför glasburen.

Musikhjälpen 2011
Totalt såldes tröjor för 384 000kr som donerades oavkortat till "Alla flickors rätt att gå i skolan".
Vår insats var möjlig med bidrag från Fruit Of the Loom, Clubshop, LH-Tryck och Östra kinds el.
Tshirten designades av Mathias "Supreme" Lundh Isén (Looptroop).

Musikhjälpen 2012
Tshirten designades av Laleh och vi donerade t-shirt med tryck som såldes för totalt 104 770kr till "Barnen i slummens rätt till rent vatten". Vår insats var möjlig med bidrag från Fruit Of The Loom.

Musikhjälpen 2013
Detta gången stod Lilla Namo för designen av årets tryck till Musikhjälpen. Temat var att "alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet". Återigen hjälpte Fruit of The Loom till med att ta fram plagg som vi tryckte på.

Musikhjälpen 2014
Ingen mindre än Petter hade fått ansvaret för 2014 års design. Motivet är ritat av konstnären Keith Haring som själv gick bort i AIDS-relaterade sjukdomar 1990. Temat var att "stoppa spridningen av hiv" och vi, med hjälp av Fruit of the Loom & LH-Tryck i Ulricehamn, tryckte 600 tröjor som såldes till förmån för detta.Stort tack till alla som är med och hjälper till.

» Läs mer på Musikhjalpen.se

Christoffer Lindhe

Christoffer Lindhe

Christoffer Lindhe förlorade båda sina ben och vänster arm när han sommaren 2006 blev påkörd av ett tåg. Christoffer överlevde mirakulöst och har sedan dess bevisat för både sig själv och sin omgivning att vill man så lyckas man. Han har nu tagit sju SM-Guld och har 16 svenska rekord i simmning. Han har tävlat i Paralympics i Peking, VM i Braslien och mängder av tävlingar runt om i Europa.
Vi är mycket stolta över att vara med och sponsra Christoffer och enormt imponerade över hans prestationer i Paralympics 2012, London.

Läs mer på Christofferlindhe.se »
Läs Christoffers blogg »

Faktum

Projektarbete

Faktum är en tidskrift som säljs av hemlösa. Tidningen grundades 2001 och kom ut med sitt första nummer samma år. Faktum erbjuder hemlösa att sälja deras tidning och därefter tjäna pengar på försäljningen. Tanken är att sysselsättningen ska skapa både rutiner och ett socialt sammanhang.

Vi har varit med och tagit fram Faktums första t-shirt kollektion till förmån för deras verksamhet. Alla intäkter går oavkortat till Faktums verksamhet för att ge fler som lever i hemlöshet och socialt utanförskap möjligheten till ett arbete.

För mer information gå in på Faktums hemsida eller varför inte köpa en t-shirt själv i deras shop.

Faktum.nu »
Faktums Butik »


Travels by Tandem, Från Nordkap till Kapstaden

Travels By Tandem

Susanne och Rasmus Engberg är ett nygift par som gillar att resa och upptäcka nya platser och kulturer. De gillar även känslan av att försöka göra något för miljön och vår omvärld, därför har de besultat sig för att cykla från Nordkap, Norge till Kapstaden i Sydafrika på Tandemcykel. De gör detta för att uppmärksamma världens största katastrof och problem: Brist på rent vatten!

Vi på Tshirt.se tycker att Susanne och Rasmus gör ett kanonjobb och har tryckt upp deras kläder inför resan. Kolla gärna in deras Hemsida, Blogg och facebook för mer information och bilder.

Travelsbytandem.com »
Travelsbytandem, Blogg »
Travelsbytandem på Facebook »
Donera pengar till Wateraid »X-Country Center, Ulricehamn

X-Country Center, Ulricehamn

X-Country Center Ulricehamn startades sommaren 2011 i syfte att stärka de turistekonomiska effekterna kring Ulricehamns skidtradition och friluftsområdet Lassalyckan. Motion & friluftsliv är något vi tycker är toppen och därför är Tshirt.se självklart med och sponsrar.

Läs mer på XCC.se »

På cykel till Afrika

Projektarbete

På cykel till Afrika är ett projekt som startades av de tre grabbarna Jonathan Ljungqvist, Marcus Aspsjö och Musse Jawadi. Genom att cykla till Afrika har de försökt väcka intresse kring barnen i Afrika samt starta donationer till ändamål där barn på olika sätt är inblandade.

Vi har sponsrat med t-shirts som de både har använt som kläder på resan, dels sålt för att kunna få in ännu mera pengar till donationer.

Gå in på deras hemsida för att kolla på bilder och läsa mer deras resa: www.cykeltillafrika.wordpress.com/

Gärdhems secondhand

Gärdhemm Secondhand

Gärdhems secondhand som ligger 13 km öster om Borås är en mycket uppskattad secondhand butik fylld med spännande och fina produkter. Gärdhems secondhand drivs helt ideellt och allt överskott går oavkortat till olika hjälporganisationer och projekt. En butik där du kan fynda samtidigt som du bidrar till något gott.

Vi donerar såväl begagnade som nya produkter vi ej har användning av längre, men som vi vet andra kan behöva bättre. Det kan vara allt från porslin till möbler.

Besök gärna Gärdhem eller Läs mer på: http://www.gardhemsecondhand.se/

Naz Niazi's projektarbete

Projektarbete

Några klasskamrater från Malmö anordnade en evenemangsdag på barnsjukhuset i Lund, med syfte att sprida glädje och få inlagda och sjuka barn att le. En aktivitet under denna dagen var att barnen själva skulle få trycka en t-shirt. Detta var något vi med glädje donerade ett antal t-shirts till som barnen sedan dekorerade.

Projekt Vitryssland

Felproducerade plagg och feltryckta t-shirts donerar vi till Projekt Vitrysslands klädinsamling. Kläderna fraktas till Vitryssland där de går till de nödställda och behövande i bla. Mogilovområdet.

Läs mer om deras arbete här: http://www.stiftelsenvitryssland.org/