Information /

MiljöMiljöpolicy

Vi ska med vår verksamhet inom tryck på textila produkter ständigt förbättra oss så att vår miljöpåverkan blir så liten som möjligt. 

Vi ska söka efter tryckfärger och dess kringprodukter som är bättre ur miljö- och tryckteknisk synpunkt än de vi använder i dagsläget.

Vi ska sortera vårt avfall så att den negativa påverkan på miljön blir så liten som möjligt.

Vi ska följa de lagar som vi berörs av.

Vår miljöpolicy ska utgöra grunden för att fastställa och följa upp övergripande och detaljerade miljömål.

Miljöansvarig
Monica Johansson
monica@tshirt.se

Avfall

Tshirt.se är medlem i Repa
Vi sorterar allt vårt avfall. Vi återanvänder de flesta wellpappskartonger och skickar i samma kartong som vi fått inleveransen i. Vi är anslutna till Repa. Repa är vår lösning på producentansvar för förpackningar av plast, papper, och wellpapp.

Ekologiska produkter

Vi erbjuder ekologiska produkter från märket Earth Positive. Vi har ett urval av de populäraste produkterna här på hemsidan men vi har såklart tillgång till hela deras sortiment. Är det något ni vill att vi beställer hem ordnar vi gärna det. Självklart trycker vi mer än gärna ekologiska produkter då detta är bättre för miljön.

Fråga oss gärna om vattenbaserade tryckfärger då dessa även är bättre för miljön än traditionella tryckfärg.

Visa alla ekologiska produkter »Felaktiga tryck och tröjor?

Om vi gör feltryck på tex. t-shirt, skickar vi dessa till Vitryssland. Vi har ett samarbete med Projekt Vitrysslands, som kommer och hämtar kläder hos oss.

Läs mer på: http://www.stiftelsenvitryssland.org

Frakter

Vi fraktar våra egna plagg i allra största mån med båt/container för att minska påverkan på miljön.

Mindre kvantiteter tar vi hem med flyg/lastbil. Kläder som vi inte importerar själva beställer vi från grossist.Leveranser från våra grossister sampackas och skickas till oss en gång per vecka.

Tryckfärger

Vi använder oss av oljebaserade plastisol färger och i viss mån vattenbaserade färger.
Att uppnå bästa kvalité med minsta miljöpåverkan går inte alltid hand i hand. Vi har börjat byta ut samtliga våra tryckfärger som innehåller s.k ftalater, ett ämne som är registrerat i enlighet med EU:s kemikalielagstiftning och vi kan snart stolt säga att vi är ett tryckeri helt fritt från ftalater.

Är ni miljöcertifierade?

Nej, men vi följer samma riktlinjer och har ett aktivt miljöarbete.